Sárgaság, vérhas, hepatitis – egyre jobban terjednek a betegségek Idomeniben

Már nemcsak a hetek óta tartó vesztegelés okoz feszültséget a görög-macedón határon; de egyre nagyobb a fertőzésveszély is. Idomeni mellett mintegy 14 ezren várják csodatévő Merkel határnyitását.

Az elmúlt egy hét özönvízszerű esőzései miatt az egész tábor valóságos sártenger, bokáig gázolnak benne. A higiéniás feltételek szörnyűek, egyre jobban terjednek a betegségek is, főként a tisztaság hiánya miatt. Úgy tudni, már sárgaságot és vérhast is regisztráltak a táborban – jelentette hétfő reggel az M1 tudósítója a helyszínről.

Hozzátette, hogy mivel folyamatos esőzésre számítanak, az állapotok is tovább romlanak majd a táborban. A betolakodók között sokan betegedtek meg, legtöbben náthásak, gyakran magas lázzal. a bőrbetegségek vezetik még mindig a listát, de megjelent a hepatitis A-vírus is az ott lévők között.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának helyi szóvivője nemrég megerősítette, hogy vérhassal fertőzött beteget is regisztráltak már. Azt azonban pontosan nem tudni, hány embert érint ez a betegség.

A görög kormány több nyelven oszt szórólapokat az illegális bevándorlók között, hogy népszerűsítsék a befogadó központokba való áttérést – mondta a tudósító. Hozzátette, hogy közben a görög kormány megduplázta az Idomeni tábor befogadóképességét is, a vasárnap felállított ötödik nagy sátorral. Valamint újabb területen kezdtek területrendezési munkálatokba a környéken valószínűleg további sátrak felállítása céljából. Ezek az események pedig egyáltalán nem abba az irányba mutatnak, hogy a görög kormány kiüríteni vagy felszámolni szándékozik a menekülttábort – jelentette a tudósító a helyszínről.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »