Sarapova nem törődik bele az eltiltásba

Marija Sarapova megfellebbezte a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) múlt heti döntését, amellyel két évre eltiltotta őt a versenyzéstől.

Az ötszörös Grand Slam-győztes, volt világranglista-vezető orosz játékos a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) nyújtotta be a szükséges papírokat Lausanne-ban. Sarapova az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív.

A 29 éves teniszező a június 8-i ITF-verdiktre reagálva hivatalos Facebook-oldalán adott hangot értetlenségének. Véleménye szerint a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve azt is, hogy tudtán kívül doppingolt. Már akkor jelezte, hogy a CAS-hoz fordul jogorvoslatért.

Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »