Sajtószabadságnapi extra (1)

Sajtószabadságnapi extra (1)

M-11

2 friss Ulfkotte cikk /izraeli kémek Brüsszelben és 57 tonna kp migránsoknak/

 

Udo Ulfkottét nem kell bemutatni. Hosszú éveken át volt a Frankfurter Allgemeine Zeitung, Németország vezető lapjának haditudósítója, illetve külpolitikai szerkesztője. Több könyv szerzője. A megvett újságírókról szóló, 2014-ben megjelent sikerkönyve nálunk is kiadóra talált. A migránsokról szóló, tavaly októberi kötetének várható magyar kiadásáról még nem érkezett hír.

Említett könyveinek kiadója a német Kopp Verlag. Ez a kiadó jelentette meg nemrégiben Andreas von Rétyi Sorosról írt könyvét is. Kevesen tudják, hogy ennek a kiadónak Kopp Online néven hírportálja is működik. Mégpedig nem is akármilyen. És amelyet a német véleményformálók éppen úgy utálnak, mint magát a kiadót és Uflkottét. Most e fősodratú guruk utálatának két tárgya találkozott: tegnap Uflkotte cikket jelentetett meg a Kopp hírportálján ezzel a címmel: „Izraeli kémkedés a kancellári hivatalban: mennyire helyezhető nyomás alá Angela Merkel?”

Az alábbiakban e cikk ismertetése olvasható, ami után Ulfkotte egy másik, március 11-én ugyanezen a helyen megjelent cikkének összefoglalója következik.

Mielőtt belekezdenék, egy megjegyzés. Aki felteszi a kérdést, hogy mennyire megbízható Ulfkotte vagy a Kopp Verlag hírportálja, annak két ellenkérdés: a kérdező bemutatna egyetlen olyan kételkedő írást, amely Ulfkotte azon anyagainak hitelességére kérdezett volna, amelyeket még a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentetett meg?

A második viszontkérdés: a kétkedő hány kérdést intézett a nyugati világ szinte valamennyi fősodratú médiuma egyikéhez vagy másikához, amikor például azok azt a képtelen hazugságot írták le, illetve ismételgetik, hogy  Oroszország  az oka az európai migránsválságnak?

Most pedig következik a tegnapi Ulfkotte-cikk ismertetése.

 

Izraeli kémkedés a kancellári hivatalban: mennyire helyezhető nyomás alá Angela Merkel?”

 

A március 14-i keltezésű cikk „lead”-je, azaz kiemelt összefoglalója: „Az elmúlt hetekben több helyen Európában izraeli kémtevékenységeket lepleztek le – először az EU központjában, és most a kancellári hivatalban is. A vezető német médiumok erről hallgatnak. De miért?”

A cikk így indul: „Amikor Quarnbekben az önkéntes tűzoltóknak néhány nappal ezelőtt valódi izraeli Mosszad-ügynököket kellett kimenteniük az iszapból, az valahogyan mulatságos volt. Az kevésbé mulatságos, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Mosszad az EU biztonsági köreinek titkos találkozóit hallgatja le és szüremkedik be azokba – mint ahogyan az legutóbb 2016. január 16-án történt. Több európai médium tudósított erről. Csak a német média nem. /Kedves Udo kolléga, nem csak a német./

Ulfkotte ezután ismerteti, hogy a Mosszad miként utasított egy görög biztonságpolitikai képviselőt, hogy az milyen álláspontot foglaljon el egy olyan bizalmas uniós találkozón, amelyen a Közel-Keletről és az izraeli telepespolitikáról volt szó.

Néhány héttel ezelőtt pedig a berlini kormánynegyedben lepleztek le egy kiterjedt izraeli kémhlózatot. „Kiderült, a szövetségi kancellár közvetlen környezetében vannak olyan személyek, akik a Mosszaddal működnek együtt”. A német média ismét hallgatott. (Kedves Udo kolléga…)

Ulfkotte cikke végén felteszi a kérdést: miért e hallgatás? És „vajon a szövetségi kormány nyomás alá helyezhető? És miért csatlakozik mindehhez a vezető médiumok?

Most pedig lássuk Ulfkotte következő cikkét, amely március 11-én jelent meg ezzel a címmel:

*             *             *

Fény derült egy CIA-műveletre? Egy hulla, 57 tonna készpénz és egy lefoglalt repülőgép

 

A lead: „Amikor egy Németországban felszállt repülőgépből a földre szálláskor vér csöpög és a rakodótér törzsében egyszerre csak rátalálnak egy hullára és 57 tonna készpénzre, akkor az ember elvárná, hogy mindennek az okairól a német médiumok bezsámolnak. De azok hallgatnak, mivel igen valószínűleg egy CIA-műveletről volt szó.”

A 95 tonna terhet szállítani tudó MD-11-es gépről van szó, amelyeket a Lufthansa légitársaság teherszállító flottájában is helyet kapnak. A szóbanforgó gép tulajdonosa a Western Global Airlines (WGA), ami a CIA egyik fedőcége, és annak három ilyen gépe van. Részben nigériai zászló alatt repülnek és ekkor az Allied Air név olvasható rajtuk. A WGA korábban Southern Air Transport néven működött, ami CIA alvállalkozás. A WGA azt állítja arcátlanul, hogy világszerte vágott virágot szállít.

Néhány napja a WGA egy MD-11-es, Münchenből indult gépe a dél-afrikai Durban felé tartott, és egy műszaki hiba miatt Zimbabwében szállt le. Mivel a gép törzséből vér csöpögött, az afrikai műszaki személyzet riasztotta a rendőrséget. Azok a törzsben egy hullát és 57 tonna készpénzt találtak. A gép személyzetét letartóztatták. Hat nappal később amerikai nyomásra elengedték őket. Az ügyről a New York Times is írt, csak éppen „elfelejtette” megemlíteni a légitársaság nevét.

A Kopp újságírói kiderítették, hogy a hullát Mozambik fölött akarták eredetileg kidobni a gépből. És azt, hogy a pénz azon összegek egy része, amelyekkel a gigantikus méretű, Afrikából és a Közel-Keletről Európába irányuló migránsáradatokat irányítják.

Eddig a második Ulfkotte-cikk.

Éljen március 15, a sajtószabadság napja!

Éljen március 15, a sajtószabadság napja!


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »