Sajnálni fogja a birodalmi rohamosztagosokat

Sajnálni fogja a birodalmi rohamosztagosokat

Két napja debütált egy új rajongói Csillagok háborúja-kisfilm a YouTube-on – írja a Slashfilm. A főleg jó angoltudással igazán élvezetes Jakku: Első hullám című háromperces alkotás a jakkui csata idején játszódik. Ez volt az utolsó nagy csata a galaktikus polgárháború utolsó nagy összecsapása, egy évvel és négy nappal A Jedi visszatérben látott endori csatát követően – a Galaktikus Birodalom annak rendje és módja szerint el is bukta. Ebben a csatában zuhant le az a néhány űrhajó és vett rész az a birodalmi lépegető is, amelyeket Az ébredő Erőben is láthattunk.

A Jakku: Első hullám a birodalmiak „normandiai partraszállása”, az Első hullám során elhunyt mintegy hétezer rohamosztagosoknak állít emléket. A Benjamin Eck által írt és rendezett kisfilm egy birodalmi lépegetőn éppen bevetésre váró három rohamosztagos beszélgetését mutatja be. Méghozzá oly módon, hogy egy egész élőszereplős tévésorozatot is elnézne egy rajongó az itt felvillantott sztorikból.

A szereplőkkel ugyanis annak ellenére érez együtt az ember, hogy a gonosz Birodalomnak melóznak – gondoljunk bele, második világháborús náci katonák beszélgetését is nézhetnénk. Benjamin Eck ezzel kapcsolatban a Slashfilmnek azt mondta, néhány barátja nemrég csatlakozott az 501-es légióhoz (saját készítésű, filmhű Star Wars-jelmezzel rendelkezők társasága – a szerk.), méghozzá rohamosztagosként. Miután megtapogatta a rohamosztagos-páncélt és -sisakot, beugrott az ötlet. Kijelentette:

„El akartam mesélni egy történetet az ő nézőpontjukból, emberi oldalukat bemutatva. Mivel katonacsaládban nőttem fel, mindig tiszteltem a szolgálatot teljesítő férfiakat és nőket. Ezért aztán összeházasítottam a katonai realizmust és a páncél alatt rejtőző katonákat.”

Egy kis díszletet is építettek a háromperces kisfilmhez, ehhez birodalmi lépegetők belső tereit is tanulmányozták Eckék. A végeredmény az utóbbi idők egyik legjobb Star Wars-kisfilmje. Témája egyébként nem újdonság: Claudia Gray birodalmiak szemszögéből írt Az ébredő Erő előzményeit feldolgozó regénye, az Elveszett csillagok tavaly jelent meg magyarul a Szukitsnál.

A legutóbbi menő rövidfilm bemutatása mellett a magyar származású szinkronhangjával is beszélgettünk márciusban – itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »