Saját pénzén utazik a BL-döntőre Orbán Viktor

A szombati Bajnokok Ligája-döntőt Milánóban rendezik, a Real Madrid az Atlético Madriddal csap össze. A stadionban a futballmániás magyar miniszterelnök is ott lesz.

A 444 azt hallotta, egy nemzetközi magánbank meghívására utazik Orbán Viktor szombaton Milánóba, ezért megkereste a Miniszterelnöki Sajtóirodát. Havasi Bertalan így válaszolt: Orbán „az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti.”

Ez nem feltétlenül magától értetődő Orbán esetében, tavaly januárban a Charlie Hebdo-megemlékezést követően az OTP Bank magánrepülőgépével utazott át a zürichi FIFA-gálára. A 444 ezért megkereste az OTP-t is, amely azt közölte, hogy „az OTP-csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. által üzemeltetett repülőgépet állami vezetők és állami delegációk piaci árazású térítés ellenében szokták igénybe venni.”

Havasi Bertalan nem erősítette meg, hogy az Air-Investtől bérel gépet a miniszterelnök, akinek „magánprogramjai ügyében ő nem illetékes”. Korábban egyébként Michel Platini UEFA-elnök hívta meg a BL-döntőkre a miniszterelnököt, ám a francia exfocista azóta belebukott egy jókora korrupciós botrányba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »