Saját apja ismerte fel az ISIS videóján a gyereket

Jelentkezett a kék szemű, fehér bőrű, kurd foglyokat kivégző dzsihadista gyermek édesapja, aki az Iszlám Állam legújabb propagandavideóján ismert rá saját gyermekére. A 13 éves JoJót édesanyja, a dzsihadista “fehér özvegy” hurcolta magával Szíriába még 2013-ban.

Az Iszlám Állam szombaton tette közzé azt a hátborzongató felvételt, melyen gyermekek végeznek ki kurd foglyokat Szíriában. A rabokat fejbelövő brit kisfiúra hétfőn ismert rá saját apja, aki  Nagy-Britanniában él, és azóta nem látta a gyermeket, hogy “fehér özvegyként” elhíresült édesanyja kivitte magával a terrorszervezet kalifátusába 2013-ban.

Fotó: Twitter

JoJo születése után (Fotó: Twitter)

JoJo édesanyja a világ egyik legkeresettebb terroristája

A neve elhallgatását kérő férfi szerint a gyerek az ő fia, 13 éves, Joe Jonesnak hívják, édesanyja pedig nem más, mint a világ egyik legkeresettebb terroristája, Sally Jones – írja az Independent.

A gyermek szülei 2004-ben, születése után különváltak. Sally nem sokkal ezután áttért az iszlám vallásra, és hozzáment feleségül egy dzsihadistához. A pár 2013-ban Szíriába utazott JoJóval együtt, aki ekkor még csak 10 éves volt. Sally férje egy 2015-ös dróntámadás során életét vesztette, a nő így kapta becenevét is: az iszlám özvegy.

Sally Jones Hussaint dzsihadista férjével együtt több angliai terrortámadás kitervelésével is megvádolták már. Junaid Hussain az Iszlám Állam médiavezetőjeként dolgozott a terrorszervezet kalifátusban, de egy tavalyi légicsapásban életét vesztette. Özvegye azóta két ember helyett gyűlölködik és agitál.

Fotó: Youtube

Joe Jones az Iszlám Állam legutóbbi propagandavideóján hidegvérrel fejbe lő egy kurd foglyot (Fotó: Youtube)

Egy átlagos, boldog kisfiú volt az agymosás előtt

A Daily Mailnek adott interjúban az apa sokat mesélt kisfiáról:

“Csak egy aranyos, átlagos kisfiú volt. Mindig bogarakat hajkurászott, sokat volt a parkban. Szándékosan nem olvastam, mi történik vele. Nagyon nehéz volt így élni. Undorító, hogy ilyen agymosáson kellett keresztülmennie.”

Az édesapa egyik barátja is csupa jót mesélt a kisfiúról:

“Egy boldog kisfiú volt, szerető, gondoskodó, érzékeny, igazi élmény volt a társaságában lenni. Nagyon dühös vagyok Sallyre, hogy elvitt egy olyan ártatlan kisfiút, aki még nem tanulta meg, mi a különbség a jó és a rossz között. A gyerekeket nagyon könnyű befolyásolni.”

“Sally undorító sms-eket küldözgetett a gyerek apjának, azzal fenyegette, hogy elviszi JoJót egy dzsihadista gyűlésre, és otthagyja. Szörnyű volt. Csak egy ártatlan gyerek, hihetetlen, hogy egy édesanya képes ilyen veszélyeknek kitenni saját kisfiát.”

Fotó: Youtube

Fotó: Youtube

Kék szeme miatt tűnt ki a többi gyermek közül

A hátborzongató szombati felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat. Egyikük már akkor kitűnt világító kék szemével. Ő volt JoJo, Sally gyermeke. A videón nem árulják el a kisfiú “valódi nevét”, mivel az terrorszervezet agymosásához az is hozzátartozik, hogy mindenkit csak az iszlám nevén szólítanak. Miután azt írtak a feje felé, hogy Abu Abdullah al-Britani, egyértelművé vált, hogy kisfiú brit.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »