Sabunin: Ukrajnában egy képviselő sem nyújtott be elektronikus vagyonnyilatkozatot

Egy parlamenti képviselő sem nyújtott be elektronikus vagyonnyilatkozatot – írta a Korrespondent.net Vitalij Sabuninra, a Korrupcióellenes Központ elnökére hivatkozva

Mint ismeretes, Ukrajnában működésbe lépett az elektronikus vagyonbevallási rendszer, a pontatlan adatok miatt börtönbüntetés járhat.

Az elektronikus vagyonbevallási rendszer elindításának kezdetétől a felelősségteljes pozíciót betöltő köztisztviselők 60 nap leforgása alatt, azaz november 1-ig kötelesek benyújtani az elektromos vagyonbevallási nyilatkozatait.

A tisztségviselők kötelesek bejelentést tenni az immateriális javakról (szerzői jogok, szabadalmak, védjegyek), a költségekről és a készpénzről (ha összege több mint 68 900 hrivnya).

A hivatalnokok és családtagjaik kötelesek közzétenni házuk vagy lakásuk értékét, megszerzésének idejét és értékét a legutolsó felértékelés alapján, valamint ugyanígy a befejezetlen ingatlanjaikról is be kell számolniuk. Büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatnak azok a hivatalnokok, akik hamis adatokat jegyeznek be.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: elektronikus vagyonbevallás, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »