Sabaté: A Szegeden a nyomás

Sabaté: A Szegeden a nyomás

Xavier Sabaté, az MVM Veszprém edzője úgy véli, az ellenfélen lesz a nyomás a kézilabda bajnoki döntőnek számító, szombati Szeged–Veszprém csata előtt.

A katalán tréner alighanem le akarja venni a terhet saját játékosairól, a veszprémiekről, akik ráadásul már a jövő hétvégi BL négyes döntőre is nagyon készülnek. Annyi bizonyos, a Szegednek kilenc éve, legutóbbi bajnoki címe óta nem volt akkora esélye az aranyra, mint most. Ha otthon legalább két góllal győz, övé az elsőség.

Egy nagyon kemény idegenbeli meccsre számítok, de ezúttal a Szegeden lesz a nyomás, hogy nyerjen hazai pályán, a saját szurkolói előtt. Természetesen, ahogy mindig, ezúttal is a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani. Tisztában vagyunk vele, hogy Szegeden nehéz dolgunk lesz, mint mindig, de azért megyünk oda, hogy győzzünk

– mondta Xavier Sabaté a klubja honlapján.

Az aranyesélyről érdekesen foglalt állást Kovács Péter, a korábbi BEK-győztes, világválogatott balátlövő, aki a Szegedet edzőként kupagyőzelemre vezette korábban. A sportnapilapnak kifejtette, hogy a múlt heti Veszprém–Szeged csatáig a dunántúli együttest tartotta favoritnak, de a 30-29-re végződő mérkőzés után már a Tisza-partiaknak ad több sanszot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »