Ryan Lochtet keresi a brazil rendőrség

Ryan Lochtet keresi a brazil rendőrség

A brazil rendőrség keresi az amerikai úszófenomént, Ryan Lochtet és társait, hogy azok vallomást tegyenek kirablásukról. Korábban egy brazil bíró már elrendelte a sportolók útleveleinek lefoglalását, ugyanis az őket ért támadás története sántít.

A TELJES RIÓI PROGRAMOT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Ryan Lochte amerikai úszósztárt és társait keresi a brazil rendőrség, hogy vallomást tegyenek a riói olimpián vasárnap hajnalban történt kirablásukról. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának közlése szerint szerdán rendőrök érkeztek az olimpiai faluba, hogy összegyűjtsék a sportolók útlevelét, de azt az információt kapták, hogy az úszócsapat kiköltözött a szálláshelyéről, és biztonsági okokból nem adtak tájékoztatást hollétükről.

A szerdai nap folyamán egy brazil bíró elrendelte, hogy a rendőrség foglalja le Ryan Lochte és úszótársa, James Feigen útlevelét, mert a fejlemények arra utalnak, hogy az úszócsillag által előadott sztori a taxis rablásról sántít.

Rendőrruhás rablás

Mint arról mi is írtunk korábban, Ryan Lochte és három úszótársa egy riói klubban mulatott vasárnap hajnalban, majd taxiba vágták magukat. Útközben állításuk szerint megállították őket rendőregyenruhába öltözött emberek, és fegyvert fogtak rájuk, és értékeiket követelték. Miután Lochte nem akart engedelmeskedni, a földre nyomták, és elvették a pénztárcáját és karóráját, majd elhajtottak.

Már akkor több dolog is gyanús volt a történet kapcsán. Egyrészt az úszók nem tettek feljelentést, pedig azért egy ilyen eset után az ember első útja a rendőrségre vezet. Az amerikai úszószövetség rögtön a sztori nyilvánosságra kerülése után cáfolta a történteket, és csak utólag mondták azt, hogy megtörtént a rablás. Szemtanúk nem látták a rablást, egyedül Lochte édesanyja volt, aki rendületlenül állította a lapoknak, hogy fiát kirámolták Rióban. A Guardian úgy tudja, a rendőrségi kihallgatáson az úszók nem tudták megmondani, milyen színű taxiban utaztak és hogy Rio melyik részén történt a rablás.

A rendőrség vizsgálatot indított, de sem az úszókat szállító taxisofőrt nem találták meg, sem szemtanúkat nem leltek, akik bizonyítanák Lochtéék állításait. Ráadásul – mint azt a Daily Mirror kiderítette – van felvétel arról, amikor visszatértek a szállásukra. Egy kamera rögzítette, hogy amikor Lochte kiszáll a kocsiból, rajta van a karórája, illetve fogja a pénztárcáját is, miközben korábban azt állította, mindkettőt elvették tőle a rendőrruhás fegyveresek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »