Rubio: Orromat befogva fogok Trumpra szavazni

Rubio: Orromat befogva fogok Trumpra szavazni

Donald Trump másik volt ellenfele, Jeb Bush senkire sem szavaz novemberben. Chris Christie-t maga mellé emelte az ingatlanmágnás.

„Nem szavazok Hillary Clintonra. Nem fogom elfecsérelni a szavazatomat”, inkább befogom az orromat és Trumpra voksolok – jelentette ki a CNN-en Marco Rubio floridai republikánus szenátor a Politico beszámolója szerint.

Rubio márciusban adta fel az elnökjelöltségért vívott harcot, miután veszített hazai pályán Donald Trumppal szemben. Pedig tizenegy hónapos kampánya során ő volt a pártelit kedvence. Rubio elmondta, valószínűleg ott lesz pártja elnökjelölő konvencióján két hónap múlva, Clevelandben, főleg annak tudatában, hogy több mint 150 delegátusa neki is lesz az eseményen.

Bush nem szavaz, Christie feladatot kaphat

A Bush-klán Rubióval ellentétben nem tudja támogatni Trumpot. George H. és fia, George W. Bush is kijelentette múlt héten, hogy nem vesznek részt az elnökválasztási kampányban, egyik oldalon sem. Az előválasztást februárban feladó Jeb Bush pedig azt írta Facebookon múlt héten, hogy sem Trumpra, sem Clintonra nem szavaz majd novemberben.

Hétfői hír, hogy Trump harmadik volt ellenfele, Chris Christie még közelebb került az ingatlanmágnáshoz. New Jersey kormányzója februárban adta fel a harcot, pár nappal később pedig már Trumppal mutatkozott egy színpadon. Donald Trump hétfőn aztán bejelentette: Christie lesz annak az elnöki csapatnak a vezetője, amely az ingatlanmágnás esetleges győzelme esetén irányítja az átmeneti időszak teendőit.

A mostanra már egyedül maradt Trump egyébként robog tovább: kedden Nyugat-Virginiában és Nebraskában nyert előválasztást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »