Rozenko szerint Ukrajnában hetente közel 60 ezer család igényli a rezsitámogatást

„Reménykedem abban, hogy az idei fűtési szezon a társadalmi védelem szempontjából szervezettebb lesz”- mondta Pavlo Rozenko miniszterelnök-helyettes.

Rozenko elmondása szerint, jelenleg szisztematikus munka folyik, valamint újraszámolták a szubvenciót.

„Ma Ukrajna egész területén hetente közel 60 ezer család igényli hetente a szubvenciót és azt várjuk, hogy a fűtési szezonban körülbelül 8,5 – 9 millió család fog jelentkezni a támogatásért. Azt remélem, hogy az idei fűtési szezon a társadalmi védelem terén szervezettebb lesz”- idézte Rozenko szavait a 112.ua ukrán hírportál.

Mint ismeretes, Októberben megkezdődött a szubvenciók felszámolása a fűtési idényre.

A megyei munkaügyi és szociális védelmi főosztály vezetője, Hanna Morozjuk elmondta, akik eddig nem tették meg, októbertől fordulhatnak a lakhelyük szerinti illetékes osztályhoz a rezsitámogatás kérelmezése végett.

Aki lemond a gáz- vagy áramfűtésről és ezt igazolja a szolgáltatótól beszerzett irattal, támogatást kérhet szilárd tüzelőre. Kárpátalján jelenleg 97 500 háztartás kap rezsitámogatást.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A kárpátaljai lakosság egyharmada nem fizeti a rezsitAz ukrán hatalom nem tudja 9 millió család számára biztosítani a szubvenciótMinden negyedik ukrán állampolgárnak rezsitartozása vanRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Pavlo Rozenko, szubvenció, rezsi, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »