Roy Hodgson is lemondott a csúfos kudarc után

Roy Hodgson is lemondott a csúfos kudarc után

Az orosz és a román után lemondott az angol szövetségi kapitány is, miután csapata 2-1-re kikapott Izlandtól a labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében – ez volt az Eb eddigi legnagyobb meglepetése. Az izlandi kapitányok szerint csapatuk még nem mutatott meg mindent a tudásából.

Kis túlzással, Reykjavík teljes lakossága a város főterén, kivetítő előtt szurkolt, majd ünnepelt a lefújást követően. Akik pedig nem, azok a helyszínen, Nizzában úszhattak örömmámorban.

Izland az Eb eddigi legnagyobb meglepetését hozta azzal, hogy a nyolcaddöntőben, rendes játékidőben 2-1-re legyőzte Angliát. Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya a csúfos kudarc után azonnal lemondott. „Rendkívül csalódott vagyok természetesen az eredmény és a kiesésünk miatt. Nem jutottunk el addig, ameddig szerintem eljuthattunk volna, és ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan. Igazából büszke vagyok az edzői stábommal végzett munkára, a korábban 30 éves átlagéletkorú csapatból a torna legfiatalabb válogatottját csináltuk, és ez izgalmas az angol foci jövője szempontjából. Szeretnék még két évig maradni, de gyakorlatias vagyok, és tudom, hogy az eredmények számítanak. A szerződésem mindig is az Eb-től függött, úgyhogy ideje, hogy más felügyelje ennek a fiatal, sikeréhes, rendkívül tehetséges társaságnak a fejlődését” – nyilatkozta a mérkőzést követően a lemondott angol szövetségi kapitány.

Az izlandi edzők szerint könnyen lehet, hogy nem a negyeddöntő lesz számukra a végállomás. „Talán ez volt a legjobb meccsünk, a védekezésben is, amivel nem volt sok problémánk, és a labdabirtoklásban is, és sok jó helyzetünk volt. Igen, ez volt a legjobb meccsünk, eddig. De még mindig nem mutattuk meg, mit tudunk, úgyhogy remélhetőleg még csak most jön a legjobb meccsünk” – fogalmazott Heimir Hallgrímsson.

Pedig nem akárki lesz a szigetlakók következő ellenfele: Izland július 3-án, vasárnap este 9 órakor a házigazda Franciaországgal játszik az elődöntőbe jutásért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »