Rousseff: Alkotmányos puccs áll a háttérben

Rousseff: Alkotmányos puccs áll a háttérben

Tagadta a felfüggesztett brazil elnök hétfőn, hogy bármiféle bűncselekményt követett volna el és azt hangoztatta, hogy az ellene felhozott vádak csupán ürügyként szolgálnak arra, hogy alkotmányos puccsot hajthassanak végre az országban.

„Tudom, hogy el fognak ítélni, de a lelkiismeretem tiszta. Nem követtem el bűncselekményt” – hangsúlyozta a szenátorok előtt a hivatalából május 12. óta felfüggesztett Dilma Rousseff, aki ellen a költségvetési törvény megsértése miatt indítottak parlamenti eljárást.

A baloldali vezető emlékeztette az ülés résztvevőit, hogy 2014-ben 54 millióan választották meg újra. Mint mondta, minden pillanatban az alaptörvény szerint járt el és azt tette, ami a legjobb az ország számára. Hozzátette: egy „jogbitorló kormányt” hatalomra juttató puccs áldozata.

Felelősségre vonásának leállítását kérte

A felfüggesztett brazil elnök azt kérte a szenátoroktól, hogy szavazzanak a felelősségre vonása ellen, és tegyék voksukat a demokráciára.

A költségvetési törvény megsértésével vádolt és hivatalából május 12-én felfüggesztett Dilma Rousseff szerint az ellene folyó eljárással fennáll a veszélye annak, hogy meggyengül a brazil demokrácia.

Mint hangsúlyozta, azért nem hajlandó lemondani hivataláról, mert elkötelezett híve a demokráciának és a jogrendnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »