Rosszul céloztak sportlövőink

Rosszul céloztak sportlövőink

Továbbra sincs magyar döntős sportlövészetben, a légpisztolyban 380 körrel záró Tobai-Sike Renáta járt eddig a legközelebb a finálés szerepléshez, ő a 17. lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatban remekül teljesített a magyar sportlövő sportág, nyolc magyar versenyző jutott ki Rióba. Az első két nap azonban egyelőre nem hozott csúcsteljesítményt, ma a légpisztolyos Tobai-Sike Renáta és a csapat egyik fiatalja, Egri Viktória szalasztotta el a legjobb nyolc közötti szereplés lehetőségét.

A sportpisztolyban világbajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta 380 körrel a 17. helyen zárt, s bánhatja, hogy az első tíz lövését alaposan túlizgulta, csak 92 kört ért el, míg a végén csak 94 körös lett az utolsó sorozata. Mert ha 4 kört sikerült volna megmentenie, ott lehetett volna a fináléban a legjobb nyolc között. Bár Tobai-Sike két évtizede a sportág élvonalához tartozik, ez az első olimpiai szereplése. Ahogyan a mindössze 18 esztendős Egri Viktóriának is, aki 376 körrel a 36. helyen zárt. Egri az idei győri légfegyveres Európa-bajnokságon kiharcolt döntős helyével lett olimpiai kvótás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »