Rosszabb áru a magyaroknak? Az EU nem szól bele

Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók ellen amiatt, mert egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különböző minőségű termékeket forgalmaznak – nyilatkozta a kormánypárti Magyar Időknek az egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős uniós biztos. 

Vytenis Andriukaitis közölte: nem megelőzhető, hogy a vállalatok különböző piacokra szánt termékeiket a nemzeti ízlésnek, preferenciának vagy vásárlóerőnek megfelelően dobják piacra. 

Hírdetés

A biztos arra bátorítja azonban a fogyasztókat, hogy követeljék meg a gyártóktól az azonos minőséget, függetlenül attól, hogy melyik országban élnek, és a fogyasztói szervezeteken keresztül adjanak hangot véleményüknek. 

A Nébih nemrégiben elvégzett vizsgálata kiderítette, hogy ugyanazon márkájú termékekből rosszabb minőségű kapható a multiknál Magyarországon, mint Ausztriában. A Magyar Márkaszövetség erre közleményben reagált, és azt írta, nem rosszabb termékeket kapunk, csak a termékek gyártói figyelembe veszik az adott ország fogyasztóinak ízlését, de különbségek adódhatnak az eltérő lejárati időből vagy tárolási körülményekből is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »