Rossz vegyszert használtak a battonyai kukoricásban

Rossz vegyszert használtak a battonyai kukoricásban

Nem megfelelő növényvédőszert használtak abban a magyarországi, battonyai kukoricatáblában, ahova július 3-án 142, többségükben udvarhelyszéki diákmunkást küldtek címerezni. 

kukorica cimerezes AB-10_b

A magyar hatóságok szakértők bevonásával, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt nyomoznak az ügyben. Az eset körülményeit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályával együttműködve vizsgálja, ezért a rendőrségi szóvivő egyelőre nem adhatott tájékoztatást a fejleményekről.

A Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének kérdéseinkre elküldött válaszaiból kiderült, hogy a battonyai mezőgazdasági vállalkozás területén a gépkezelő a vegyszerezés során felcserélte az adott táblára kiírt növényvédőszert, így a nulla nap munkaegészségügyi várakozási idejű növényvédőszer helyett a háromnapos várakozási idejű szert használta fel abban a táblában, ahol a délutáni órákban címerezés folyt a vegyszerezés után.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »