Rossz hírek a nyaralóknak, hőség- és viharriasztást adtak ki

Összesen 18 megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat mára, egyedül Szabolcs-Szatmár-Beregben ússzák meg a rossz időt. A következő néhány órára Budapesten, a Dunántúl legnagyobb részén, valamint Miskolc és Eger környékén van életben elsőfokú riasztás a felhőszakadások miatt, később azonban az ország legnagyobb részében érdemes felkészülni a rossz időre.

A várható felhőszakadások miatt a teljes Dunántúlon, Budapesten, Észak-Magyarországon, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében van életben elsőfokú figyelmeztetés, ezeken a helyeken rövid idő alatt 25-30 milliméternél több eső eshet. Délen a hőségre is figyelmeztetnek: a Dél-Alföldre, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Baranya és Tolna megyére adtak ki elsőfokú hőségriasztást, ott a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet.

Holnap sem kímélik a felhőszakadások az országot, akkor már Magyarország teljes területén életben lesz az elsőfokú figyelmeztetés. Az esőket több helyen heves zivatarok is kísérik, a Dél-Alföldön, Baranyában és Tolnában lehet vihar,  amit kisebb eséllyel károkat okozó szél vagy jégeső kísérhet. Marad a hőség is: az Alföldön lesz holnap érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »