Ronthat Porosenko népszerűségén, ha nyilvánosak lesznek a képviselők elektronikus vagyonbevallásai

Az ukrán parlamentben be van jegyeztetve egy törvénytervezet, amely változtatásokat eszközölne a korrupció megelőzése elleni törvényben. Ezt a törvénytervezetet a Petro Porosenko Blokk (BPP) frakciójának egyik vezetője, Ihor Hrinyiv jegyeztette be a parlament elé megvitatásra. Ő az, aki azt javasolja, hogy a hivatalnokok elektronikus úton történő jövedelembevallásait ne tegyék hozzáférhetővé a közvélemény számára – írja a RIA Novosztyi.

Jekatyerina Odarcsenko polittechnológus úgy véli, ha lezárják a jövedelembevallások adataihoz való hozzáférhetőséget, akkor annak utóhatásai a BPP-t, és magát az elnököt is.

„Kihez lesznek leginkább követelések? Főként a BPP-hez. Mi lehet majd ennek a következménye? Ez tovább csökkenti majd a párt népszerűségét, ami amúgy sem igazán magas, és ami a legfontosabb, mindez csökkenti majd az elnök népszerűségét.” – mondta el a szakértő a Főváros Hangja rádióadásában.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: elektronikus vagyonbevallás, Petro Porosenko, Petro Porosenko Blokk, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »