Ronaldo négyszer annyit ér, mint a teljes magyar válogatott

Ronaldo négyszer annyit ér, mint a teljes magyar válogatott

A magyar futballválogatott keretének értéke csoportját és a teljes Európa-bajnoki mezőnyt tekintve is a legalacsonyabb. Cristiano Ronaldo például egymaga majdnem négyszer annyit ér, mint az egész nemzeti tizenegy. Legértékesebb játékosunk továbbra is a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs. Nézzük a számokat!

Véglegessé vált az összes Európa-bajnokságon szereplő csapat kerete. A magyar válogatott esetében nem történt nagy meglepetés, a csapat gerincét alkotó játékosok ott lesznek Franciaországban, talán  Gyurcsó Ádám és Korcsmár Zsolt távolmaradására kaphatja fel az ember a fejét.

Tegyünk egy gyors kitekintést, és nézzük meg az F csoportban szereplő keretek értékét. Nem meglepetés, hogy a portugálok a legértékesebbek a maguk 321,7 millió eurójával, őket követi a 130,3 milliót érő Ausztria és a 41,5 millióra taksált Izland. A magyar játékoskeret értéke nemcsak csoportjában, de a teljes mezőnyben is a legalacsonyabb, mindössze 27,3 millió euró.

Egy kiegészítés a grafikonhoz: sokaknak feltűnhet, hogy az osztrák védelem többet kóstál a portugálnál. Ennek az az oka, hogy a Transfermarkt David Alabát, a Bayern München csillagát a maga 45 millió eurós értékével a defenzív csapatrészhez sorolja.

Nézzük a további legeket:

– A német csapaté a legértékesebb keret a becsült 562 millió eurós értékével, őket a spanyolok követik 557 millióval.

– A kontinenstorna legértékesebb játékosa Cristiano Ronaldo. A portugál sztárt 110 millió euróra tartja a Transfermarkt.

– A legértékesebb magyar játékos a jelenleg a Bursasporban futballozó Dzsudzsák Balázs. A támadó a német portál szerint 6,25 millió eurót ér.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »