„Ronaldo mondta, győztes gólt fogok lőni”

„Ronaldo mondta, győztes gólt fogok lőni”

„Akárcsak az egész csapat, ő is erőt, energiát adott nekem, ami nagyon fontos volt” – értékelt a támadó Éder, aki a 79. percben állt be Renato Sanches helyére.

„Azóta, hogy Fernando Santos behívott a keretébe, minden tőlem telhetőt megtettem. Tudtam, hogy egy ilyen pillanat bekövetkezhet” – folytatta Éder, utalva arra a lövésre, amellyel a 109. percben eldöntötte a mérkőzést.

A 25. percben sérülés miatt lecserélt Cristiano Ronaldo a hosszabbításra visszajött a kispad mellé, és a szövetségi kapitány mellett biztatta társait.

Cé: Ez a kupa azoké, akik hittek bennünk

„Ez a kupa az összes portugálé, minden bevándorlóé is, mindazoké, akik hittek bennünk” – jelentette ki Cristiano Ronaldo, aki maga is értékelte az estét. „Nem ilyen döntőt kívántam magamnak, nem tudtam pályán maradni, nagyon fájt a lábam” – utalt arra, hogy a franciák elleni, saint-denis-i döntőben a 25. percben le kellett őt cserélni. „De így is nagyon boldog vagyok” – tette hozzá.

A Real Madrid háromszoros aranylabdása arról is beszélt a beIN Sportnak nyilatkozva, hogy a torna eleje óta „a maga módján” végig igyekezett segíteni, vezérelni a csapatát. „Mindig jelen voltam” – szögezte le.

Ronaldo, akit az első félidő közepén hordágyon vittek le a pályáról, a hosszabbításra visszajött a kispad mellé, és a szövetségi kapitány mellett biztatta csapatát. Először akkor sírt, amikor kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, másodszor viszont már örömkönnyekben tört ki, amikor a lefújást követően a kapitány és a társai ölelgették őt.

A mérkőzés Eder lövésével, a 109. percben dőlt el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »