Rómeó és András fogakat tépett ki

Súlyos testi sértés miatt két év börtönre, valamint három év nyolc hónap fegyházra ítélt szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon két férfit, aki rendszeresen bántalmazta zárkatársát. Az ítélet nem jogerős.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a PKKB bűnösnek mondta ki K. Rómeó Richárd elsőrendű és K. András Richárd másodrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében, a másodrendű vádlottat fogolyszökés bűntettében is. Az elsőrendű vádlottat mint visszaesőt két év börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat mint többszörös visszaesőt pedig három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Mindennap rugdosták

Ismertették: a vádlottak 2012 tavaszán egy büntetés-végrehajtási intézetben egy zárkában voltak a sértettel, akit mindennap rugdostak és ököllel ütöttek, „fogait kirángatták”. A sértett azért, hogy elkerülje a további bántalmazásokat, csuklóját borotvával megvágta, majd ezt jelezte egy bv-dolgozónak.

Szökés

A másodrendű vádlott emellett megszökött az előzetes letartóztatása ügyében tartott bírósági ülésről, miközben a bíróság döntéshozatalra vonult vissza – tették hozzá.

Közölték: a sértettnek a látlelet szerint legalább tizenhárom sérülése volt. Mivel a bántalmazás miatt több fogát elvesztette, sérülése nyolc napon túlinak számít. A vádlottak nem egyszerű testi sértést követtek el, mivel erős fiatalemberek, akik idősebb és rosszabb fizikai állapotban lévő zárkatársukat szándékosan bántalmazták – olvasható a közleményben.

Fellebbeztek

Az ügyész súlyos testi sértés helyett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérletének megállapításáért és a büntetés súlyosításért fellebbezett. Az elsőrendű vádlott védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, a másodrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »