Romapasztorációs képzés indul Budapesten

Romapasztorációs képzés indul Budapesten

A Boldog Ceferino Intézet romapasztorációs képzést hirdet érdeklődő lelkipásztoroknak, szerzeteseknek, hitoktatóknak, lelkipásztori kisegítőknek és lelkiségi mozgalmak képviselőinek.

A képzés első alkalma december 14-én lesz Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) épületében (1071 Budapest, Városligeti fasor 45.) délelőtt tíz órától délután fél négyig.

Az előadók: Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, a MKPK romapasztorációs bizottságának elnöke; Molnár Gál Béla diakónus, a kazincbarcikai Don Bosco iskola igazgatója; Dúl Géza, az MKPK országos cigánypasztorációs referense és Nagy Andrea romológus.

„A magyar egyház egyik legégetőbb kérdése, hogy tudjuk-e cigány testvéreinket meghívni az evangélium szerinti életre, tudjuk-e segíteni őket a tanulás, a munka, a szociális problémák megoldásának terén, tudunk-e testvérként együtt élni, tudjuk-e egymást tiszteletben tartani és segíteni. Nagyon sokunkban megvan a szándék, hogy tegyünk valamit ezen a téren, csak nem tudjuk hogyan. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a rövid képzés, melynek folytatását is tervezzük 2017 tavaszán” – írják meghívójukban a szervezők.

Jelentkezni az intézet képzésszervezőjénél, Farkas Gábornál lehet a 06 20 828 0394-as telefonszámon, vagy emailen: farkas.gabor@boldogceferinointezet.hu.

Akinek gondot jelent az útiköltség, a jelentkezésnél jelezheti az intézet munkatársának.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »