Romániai illegális fegyvervásárlásról közölt riportot a brit Sky News

Vizsgálatot indított a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyészség (DIICOT) azután, hogy a brit Sky News tévé riportot közölt arról, hogyan szereznek be illegálisan fegyvereket Romániában.

A riport szerint az újságírók több hónapon keresztül tárgyaltak egy fegyverkereskedő bandával, míg végül az ország egy eldugott részére irányították őket, hogy megnézhessék a kínálatot. Azt mondják, a fegyverkereskedők tudták, hogy újságírók, de ez nem érdekelte őket, bárkinek eladnak fegyvert, aki hajlandó kifizetni “bankrabló, tömeggyilkos, terrorista, nem számít” – jegyzik meg. A riportban az hangzik el, hogy Ukrajnából hozzák őket, lőszerrel együtt, és bármennyit képesek szállítani.

A felvétel kérdéseket is felvet, elsősorban azt, hogy a két fegyverkereskedő miért hagyta magát végig filmezni minden fenntartás nélkül. De a Hotnews portál szerint az is gyanús, hogy a riportban AK-47-es gépkarabélyokról beszélnek, a képsorokon azonban csak egy távcsöves puska látható, vagy hogy miért van a szélvédőre felragasztva az útadó kifizetését igazoló matrica, amikor ezt már évek óta nem kell megtenni.

A Mediafax a SRI-t is megpróbálta megszólaltatni az ügyben, ám nem nyilatkoztak.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »