Románia megkaparintja a Moldovai Köztársaságot? – Amitől az oroszbarát vezető tart

Románia megkaparintja a Moldovai Köztársaságot? – Amitől az oroszbarát vezető tart

A moldovai köztársaságbeli Bălţi város polgármestere, Renato Usatîi – aki az oroszbarát politikai erők egyik vezetője is – azt állítja egy orosz újságírónak adott interjújában, hogy az Egyesült Államok eldöntötte: 2017 végére a Moldovai Köztársaságnak Románia részévé kell válnia. A Mi Pártunk (PN) vezetője szerint Washingtonnak az a terve: a Moldovai Köztársaságnak annak ellenére be kell olvadnia Romániába, hogy a romániai lakosság és vezetők többsége ellenzi ezt – tudósít a Digi 24.

Arra a kérdésre, ki hozhatna meg ilyen döntést, a politikus azt állítja, hogy ez a washingtoni Regionális Bizottság döntése. „Egyszerűen polgárháború lesz” a terv kikényszerítésére törekvők és a Moldovai Köztársaság államiságáért végsőkig harcolók között – jósolja a moldovai oroszbarát vezető.

„A Moldovai Köztársaság lakosságának legalább 80 százaléka fellázad majd a Moldovai Köztársaság szuverenitása és függetlensége védelmében. Transznisztria lakói ahhoz a 80 százalékhoz tartoznak, akik harcolni fognak Moldova államiságáért” – állítja a bălţi-i polgármester.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »