Román rendőrkocsi vezette ki a jobbikosokat a székely autonómiatüntetésről – a beengedés nehezebben ment

Román rendőrkocsi vezette ki a jobbikosokat a székely autonómiatüntetésről – a beengedés nehezebben ment

Novák Előd írja:

Az egyetlen „tüntetésturizmussal” is foglalkozó utazási iroda, a magunkfajta GOforGO Travel buszával, szirénázó román rendőrkocsi felvezetésével távoztunk a székely autonómiademonstrációról. Amilyen nehezen engedett be minket a román karhatalom (négyszeri igazoltatás után), olyan előzékenyen, szirénázó rendőrkocsival vezették ki a Jobbik fővárosi elnöksége által szervezett buszunkat Marosvásárhelyről a Székely Szabadság Napjának végén, bár a határőrökben távozáskor is megütközést keltett a kitiltott Szávay István élethű táblája, aki csendes útitársként „ült” mellettem, és méltóságteljesen „állta végig” a székely autonómiatüntetést is, melyen helyette megkoszorúztuk a székely vértanúk emlékművét Kisgyörgy Levente Maros megyei Jobbik-szervezővel.

Bár az autonómiakövetelésnél jobbnak tartom az önrendelkezés szükségességének hangoztatását, ami tágabb mozgásteret jelentene, a végül békében megrendezhetett felvonulás így is komoly erővel bírt, s nagy élmény volt nemcsak nekünk, hanem székely honfitársainknak is, akik olykor könnyeikkel küszködve fogadták szolidaritási megjelenésünket.

Rég nem tapasztalt, jó érzés volt az is, hogy az RMDSZ-kollaboráns Biró Zsolt MPP-elnököt általános kifütyülés fogadta, mert ez nem egy következmények nélküli országrész. Utólag hiába próbálja a Fidesz erdélyi fiókszervezete „felbérelt fütyülőknek” minősíteni az elnökük ellen tiltakozókat, hiszen aki ott volt, látta, milyen alulról jövő és széles körű tiltakozás volt, mely miatt végül önként távozott, szinte menekült a színpadról a hiteltelen politikus. Utoljára ilyet Demszky Gábornál láttunk, amint a tojások elől hajlongott a budapesti Március 15-e téren, melyet mára a Jobbik „foglalt el”.

Ceterum censeo: hazaárulás volt, hogy Orbán Viktor egy évvel korábbi, Erdélyben tett ígérete ellenére 2005-ben a Fidesz képviselői is feltétel nélkül megszavazták Románia EU-csatlakozását.

(Forrás: Novák Előd Fb-oldala)

"Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek!" – közfelkiáltással fogadták el a kiáltványt

Nem tetszettek az RMDSZ-haveroknak a bérfütyülők

Szávay: gratuláltak a születésnapom alkalmából, majd közölték, hogy ki vagyok tiltva az országból

Megint kitiltották Erdélyből Szávayt a megszállók


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »