Román magyargyűlölet: Elutasították a székelyföldi fiatalok fellebbezését

Beke István Attilát és Szőcs Zoltánt a múlt hét végén a bukaresti rendőrség központi fogdájából átszállították a rahovai börtönbe, ahol jelenleg 1349 elítéltet, illetve vizsgálati fogságban levő személyt tartanak fogva.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Május 31-én a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék tárgyalta a vizsgálati fogságban lévő Beke István Attila és Szőcs Zoltán május 20-án a bukaresti táblabíróság által hozott alapfokú ítélete elleni fellebbezését (melyben újabb harminc nappal meghosszabbították a két vármegyés fogva tartását). A legfelsőbb bírói testület alaptalanak ítélte a folyamodványt és elutasította azt.

A végleges ítélet Bekét és Szőcsöt arra kötelezi, hogy fejenként fizessenek ki 200–200 lej perköltséget, a hivatalból kijelölt védőügyvéd 50–50 lejes részleges tiszteletdíját az Igazságügyi Minisztérium, a tolmács tiszteletdíját pedig a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék költségvetéséből fedezik.

Beke István Attilát és Szőcs Zoltánt a múlt hét végén a bukaresti rendőrség központi fogdájából átszállították a rahovai börtönbe, ahol jelenleg 1349 elítéltet, illetve vizsgálati fogságban levő személyt tartanak fogva. A vádemelés megtörtént, az alapfokú tárgyalás időpontját a bukaresti táblabíróságon tegnapig még nem tűzték ki.

Háromszék


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »