Román „művész” vezette az erdélyi veszélyes szektát

A szektát egy román művész hozta létre, de magyar nőket is letartóztatott a rendőrség. A becsapott diáklányokat megalázó körülmények között tartották, gyakran meztelenre vetkőztették és csak szexért cserébe kaptak vacsorát. A szekta a tagok segítségével fiatal lányokat toborzott, csábított el főleg a marosvásárhelyi művészeti egyetemről.

Magyar Menedék - Badiny

Szexuálisan kihasznált, fogva tartott és éheztetett több lányt is egy erdélyi szekta. Az öt őrizetbe vett gyanúsítottból négy magyar.A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) emberei fogták el múlt héten E. S. Apostolachét, S. Ildikót, P. Mártát, B. Villőt és G. Veronikát.

2008-ban hozta létre a Kör nevű vallási szervezetet a zenész-koreográfus Apostolache.

A szekta a tagok segítségével fiatal lányokat toborzott, csábított el főleg a marosvásárhelyi művészeti egyetemről. Apostolache volt a közösség szellemi vezetője, aki saját otthonában szállásolta el a fiatalokat, amit szent háznak hívtak.

A lányok idővel teljesen kiszolgáltatottá váltak és engedelmességgel tartoztak a férfinek, aki saj­tóhírek szerint anno egy bécsi színházban is dolgozott. Elszigetelték őket a családjuktól, és a pénzüket a Körnek kellett adniuk.

Naponta csak egyszer kaptak túrós makarónit, illetve este szexuális ellenszolgáltatás fejében lekváros kenyeret. Az áldozatok mindegyike istenként tekintett Apostolachére, aki durván kihasználta őket nemi vágyai kielégítésére.

Az éjféli szeánszokon meztelenre vetkőztették őket, meggyújtottak egy fehér gyertyát, és „imádkoztak”. Az egyik legtöbbször használt szent ház a Marosvásárhelytől negyven kilométerre lévő Nyárádremete központjában, a falu templomától pár száz méterre áll – írja a Bors.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »