Rohamtempóban jönnek fel Gyurcsányék

Rohamtempóban jönnek fel Gyurcsányék

Sokan kiábrándultak a szocialistákból, a Gyurcsány-párt viszont rohamtempóban jön fel – ez derül ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből.

A biztos pártválasztók körében az mszp 12, a Demokratikus Koalíció pedig már 10 százalékon áll. A novemberi adatok alapján a Fidesz továbbra is vezet, a második legerősebb politikai erő 18%-kal a Jobbik, de a bejutási küszöb felett mérik az LMP-t is.

További mérések

Hírdetés

Az LMP 1 százalékponttal előzi meg az MSZP-t – ez derül ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből. A Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatás szerint a biztos pártválasztók között a szocialisták 7 százalékon állnak, a Fidesznek 49, a Jobbiknak 22, a Momentumnak 3 százalékos támogatottsága van. Bővebben>>>

Bár csak a kormánypártiak szerint mennek jó irányba a dolgok, stabil a Fidesz–KDNP előnye – derül ki az Idea intézet friss, új módszerrel készül közvélemény-kutatásából, amelyet az Atv.hu publikált kedden. A kormánypártokat jócskán leszakadva a Jobbik követi, az MSZP-re pedig jön fel a DK és az LMP is.

Orbán a legnépszerűbb

A magyar választópolgárok csaknem fele, vagyis nagyjából 3,9 millióan támogatnák Orbán Viktor miniszterelnökké választását – derül ki a fideszes Nézőpont Intézetnek a kormányközeli Magyar Idők számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit szombati számában ismertette a lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »