Rogánék néhány dolgot elhallgattak Orbán elől?

A népszavazás előtti időszakban Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája a borús részvételi előrejelzéseket nem tette a miniszterelnök asztalára, aki így túlzottan is magabiztossá vált a kvótareferendum előtti kampányban – írja a 444.hu.

Rogán Antalék elhallgatták Orbán Viktor elől a népszavazási részvételt előrejelző felmérések közül azokat, amelyek figyelmeztettek, nem lesz meg az érvényességhez szükséges részvételi arány – állítja a 444.hu.

A portál szerint a kampány fő felelőse, a Miniszterelnöki Kabinetiroda az elmúlt hetekben csak a Századvég által közölt tanulmányokat juttatta el a miniszterelnökhöz, a Nézőpont borúsabb kilátásokat tartalmazó elemzéseivel – ők 40 százalékos részvételt, a Századvég bőven 50 felettit jósolt – pedig nem akarták vagy egyszerűen csak nem merték Orbánt szembesíteni.

A 444 forrásaira hivatkozva azt is megemlíti, hogy a terepen kampányoló aktivisták sem hittek igazán a kvótareferendum eredményességében, de a mozgósítás, a szervezés, az infrastruktúra jól működött, ellentétben a kampánnyal. Azaz Gyürk András, szervezeti kérdésekért felelős kampányfőnök jól vizsgázott, Rogánék kommunikációs koncepciója viszont kevésbé.

Nem lesz tisztogatás

Fideszes vezetők és tanácsadók szerint rosszul ütemezték és „túltolták” a kampányt, túl negatív volt a hangneme, az utcák telepakolása plakátokkal pedig kontraproduktívvá vált.

Mindezzel együtt a portál szerint a felsővezetők és az aktivisták megússzák a felelősségre vonást, az ostor középszinten csattan majd, a gyenge választókerületi eredményeknek következménye lehet, hiszen Orbán még idén dönteni készül a 106 egyéni választókerület vezetőiről a 2018-as választásokra készülve. 

A 444 kampányban résztvevő forrásai mégis azt valószínűsítik, hogy a sikerpropaganda befelé is folytatódik,  felelősségre vonás és tisztogatás helyett csak fegyelmezés jön majd a pártban, a nagy mozgások elindulásához már túl közel van a következő választások időpontja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »