Rogánék helikopterezése újabb fejezettel bővült

A Népszabadság azt állítja, hogy már a szabolcsi lagziba menet is helikopter szállította Rogán Antalt és családját.

Első körben a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azt állította, hogy csak az esküvőn merült az fel, hogy helikopter utazzanak vissza Budapestre vasárnap délelőtt. Azonban kiderült, hogy a helikopter szombat délután 16.24-kor elindult Budaörsről Kisvárda irányába, és a szemtanúk szerint akkor érkezhetett meg, amikor Rogánék is megérkeztek a lagziba.

A Népszabadság munkatársai bejárták az esküvő helyszínét és a környékét. Egy nyírtassi traktoros azt mondta nekik, hogy már az esküvő előtt egy héttel egy nagy H-jel felrajzolásával várták a a helikoptert, de miután kiderült a miniszter útja „a főnök gyorsan eltüntette a munkásokkal a nyomokat. Az embereinek meg azt mondta, fogják be a pofájukat vagy ki lesznek rúgva”.

A lap szerint a helikopter eredetileg Nyírtasson szállt volna le, de valamilyen okból kifolyólag megváltoztatták Kisvárdára. A Népszabadság újságírói a helyszíni szemlép azt látták, hogy a leszállópálya egy darabot kihasít egy meggyfaültetvényből, így azt feltételezik, hogy még gyümölcsfákat is ki kellett vágni ahhoz, hogy Rogánék minél közelebb szállhassanak le az esküvő helyszínéhez. Szerintük ezt a feltételezést támasztja alá az is, hogy a terep mellett egy markológép pihent.

Rogán Antal és családja utazásának hátteréről bővebben itt olvashat.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »