Rogán a vendéglátós pápával ebédelt

Rogán a vendéglátós pápával ebédelt

A miniszterelnök kabinetfőnöke Zsidai Zoltán Royjal ebédelt vasárnap. Éppen a Ruszwurm mellett.

A brit celeb séf, Jamie Oliver nevével fémjelzett, Zsidai Zoltán Roy cégcsoportja által megnyitott étterem az éppen a napokban bezárásra ítélt Ruszwurm Cukrászda mellett működik a budai Várban, a Szentháromság tér és az Úri utca sarkán, az egykori Hadik Étterem helyén. A Zsidai család tavaly nyáron szerezte meg az ingatlant, igaz a pletykát először úgy hallotta a Cink.hu, hogy „Orbán lányának adták az éttermet”.

Itt ebédelt egymással vasárnap Zsidai Zoltán Roy és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Utóbbit felesége, a celebbé vált Rogán Cecília is elkísérte az ebédre. Az étterem nem olcsó hely, Zsidai korábban a Hvg.hu szerint azt nyilatkozta, hogy a minőségi olasz bisztrók árai szerint 2200-2800 forintba kerülnek a tésztaételek. A Pénzcentrum.hu szerint az előételek 1100-2800, a főételek alapanyagoktól függően 3800-8600 forintba, a desszertek pedig 2100-2300 forintba kerülnek a vendéglátóhelyen.

Orbán Ráhel is dolgozott nekik

A Zsidai-csoport honlapján található tájékoztató szerint a család 1982-ben a Pierrot étteremmel vágott bele a vendéglátásba, azóta már a 21, a Spíler, a Kempinskivel közösen működtetett És, a Baltazár – ennek kapcsán írt 2013-ban hosszabb cikket Uj Péter a 444.hura –, a Pest-Buda, az Operaházban működő Opera Café is az övék, sőt már szállást is adnak. A cég nettó árbevétele 2013-ban ugrott meg, amikor 6,8 millió forintos 2012-es eredményt követően 46,9 millió forintot zsebelt be – derül ki az Opten cégadatbázisából. A vállalatcsoportnál dolgozott egy ideig a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is – írta tavaly a Cink.hu. Zsidai Zoltán Roy nemrég együtt is mutatkozott Orbán Ráhellel: a Bocuse d’Or európai döntőjén fotóztuk le őket Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes társaságában.

A család állami pénzek közelébe is került a közelmúltban. Zsidai Zoltán Roy több étterem-tulajdonossal közösen hozta létre a Pannon Gasztronómia Akadémiát, amellyel állami minőségi tanúsítványrendszert alakítanak ki. A Magyar Gasztronómiai Egyesület – amelynek több tagja alapította a PGA-t – elnöke, Molnár B. Tamás szerint jól körülhatárolható vendéglátós csoport vesz részt az új szervezetben. „Megjelent a területen az állami pénz, és az e körüli tülekedés, megjelent a bennfentesség, és nyilvánvaló, hogy e területen vannak rendszereken átívelő szakértők, akik minden körülmények közt tudnak építkezni. Építkeztek, építkeznek, és fognak építkezni” – jelentette ki a Chef & Pincérnek.

Zsidai Zoltán Roy Instagramján több fotót is posztolt az étterem választékáról, ám Rogán Antallal nem szelfizett. Rogán Cecília is csak jógás fényképekkel örvendeztette meg 1200-nál is több követőjét az utóbbi időben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »