Rockopera ajándékba: bemutatták az István, a királyt Csíkszeredában

Rockopera ajándékba: bemutatták az István, a királyt Csíkszeredában

Több mint kétszáz, gyermekotthonokban nevelkedett fiatal ajándékozta meg az István, a király című rockoperával a csíkszeredaiakat augusztus 20-án – számol be Péter Beáta a kronika.ro-n.

A Kárpát-medence magyarlakta vidékeiről érkeztek a fiatalok, akik a Szabadság téren előadták Szörényi Levente és Bródy János művét, amelynek egyébként számos településen felcsendülnek a dalai a nemzeti ünnepen. A csíkszeredai előadás szereplői között voltak a Hargita megyei 2-es és 3-as számú elhelyező központ fiataljai is, az előadás fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

Az Egyesület a Remény Kis Emberei Közösségért nevű, nyíregyházi székhelyű civil szervezet által bemutatott rockoperával a szervezők legfontosabb célja, hogy megmutassák, a nehéz sorsú, mélyszegénységből jövő és a gyermekotthonokban nevelkedett fiatalok is képesek értékeket teremteni, ők is értékes emberek.

A nehéz sorsú gyerekek és ifjak több ezer ember előtt mutatkoztak be Csíkszeredában, és bizonyították, hogy mondanivalójuk rengeteg emberhez eljuthat. A közönség sorai között volt Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is. Az előadáson adományozni is lehetett, a befolyt összeget a csíkszentsimoni gyermekotthon épületének szigetelésére fordítják – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »