Robert De Niro képen vágná Donald Trumpot

Robert De Niro képen vágná Donald Trumpot

Több mint tíz évvel ezelőtti trágárságokért, nőkre tett becsmérlő kijelentésekért kényszerült bocsánatot kérni az amerikai republikánusok heves támadások kereszttüzébe került elnökjelöltje, Donald Trump.

trumm554_bDonald Trump

A The Washington Post előbányászott és internetes oldalán nyilvánosságra hozott egy 2005-ben készült videót, amely a hírességekkel és hollywoodi színészek pletykáival foglalkozó, Access Hollywood című műsor vezetőjével egy szappanopera felvétele közben készült. Trump azzal kérkedett – meglehetősen vulgáris stílusban –, hogy Palm Beachben hogyan próbált meg sikertelenül „rámászni” egy asszonyra, pedig tudta róla, hogy férjnél van. Majd arról beszélt: ő bizony szívesen megfogdos nőket, rájuk mászik, rögtön csókolgatja őket, és ha valaki sztár, ez jár neki. „Ha sztár vagy, akkor a nők hagyják is neked, akkor bármit megtehetsz” – idézte a milliárdost az MTI.

A vasárnap este lezajlott tévévita előtt kiszivárgott videó óriási felháborodást keltett. „Ez szörnyű. Nem engedhetjük meg, hogy ez az ember elnök legyen” – írta Twitter-üzenetben Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje. Ugyanakkor Trump saját párttársai, vezető republikánusok is markáns elítélő nyilatkozatokat tettek. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke lemondta szombati wisconsini közös kampányrendezvényét Trumppal, és nyilatkozatban ítélte el őt.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus csoportjának vezetője bocsánatkérésre szólította fel Trumpot, John McCain szenátor, a republikánusok volt elnökjelöltje és Jason Chaffetz képviselő megvonta támogatását tőle, Jon Huntsman, Utah állam volt republikánus kormányzója pedig arra szólította fel, hogy mondjon le az elnökjelöltségről. Mike Pence, a republikánusok alelnökjelöltje is azt mondta, hogy Trump szavait se megbocsátani, se megvédeni nem lehet, sőt Trump felesége is sértőnek, védhetetlennek minősítette szavait. Condoleezza Rice, George W. Bush korábbi amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere a Facebook közösségi oldalon azt írta, nem szabad, hogy Trump elnök legyen, távoznia kell.

Trump végül szombaton hajnalban videót tett közzé, amelyben bocsánatot kért, mondván: tévedett, és azóta már „jobb ember” lett. Leszögezte, nem száll ki a versenyből, nem akar csalódást okozni a híveinek. A milliárdos mindemellett nem hagyta ki az alkalmat, hogy felidézze a Bill Clinton volt elnök tekintélyét megtépázó, húsz évvel ezelőtti Lewinsky-botrányt is.

Trump a demokratákat támogató Robert De Nirótól kapta a legkeményebb kritikát. Az Oscar-díjas színész videoüzenetében többek között „egetverően hülye embernek, kutyának, disznónak, idiótának és tökfejnek” nevezte a republikánus elnökjelöltet, aki szerinte csapás és szégyen az egész országnak, emiatt legszívesebben „pofán vágná”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »