Robbantások és lövöldözések Brüsszelben, rengeteg halott

Robbantások és lövöldözések Brüsszelben, rengeteg halott

MTI nyomán

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, szinte biztos, hogy terrortámadás történt. Belga lapok eddig tizenegy áldozatról és rengeteg sérültről tudnak. A vonatközlekedést felfüggesztették a környéken, és a metrók is állnak, mert ott is történt egy robbantás. Cikkünk folyamatosan frissül!

09:48

Rengeteg a sérült

09:47

Alagútban ragadt utasok

09:44

Lezárták a teljes brüsszeli metrót

Lezárták az összes metróállomást kedd reggel a belga fővárosban – jelentette be a brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB), amely szerint füstöt észleltek az uniós intézmények közelében is. Egyes információk szerint a metróban is robbanás történt.

09:44

A metrók nem járnak, a repülők így fordultak vissza

09:43

Biztonságban landolt a budapesti járat

A belga légügyi irányító központ (Belgocontrol) tájékoztatása szerint a brüsszeli Zaventem repülőtérre kedd reggel biztonságosan megérkezett utolsó járatok között volt a budapesti járat. A biztonságosan földet ért és a nemzetközi repülőtéren utoljára fogadott járatok között volt még a stockholmi, a berlini, a genfi, az oslói, és a prágai repülőgépek.

09:42

Így menekültek az emberek a reptérről

09:34

Újabb robbanás egy metróállomáson

09:28

Videón az egyik robbantás

09:27

Arab kiabálás és lövések a robbanás előtt

Szemtanúk szerint lövések dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel, közvetlenül a kettős robbanás előtt – jelentette a La Derniére Heure című belga napilap internetes felületén. A robbanások oka egyelőre nem ismert.

09:15

Rengeteg a sérült


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »