Robbanás történt New York-ban

Robbanás történt New York-ban

Robbanás történt New York, Manhattan városrészében – a detonációban 29-en megsebesültek, egy ember állapota súlyos. Terrorcselekményre utaló nyom egyelőre nem áll rendelkezésre – mindössze annyit tudni, hogy nem baleset történt. A helyi média szerint a közelben egy másik robbanószerkezetet is találtak, de az nem lépett működésbe.

Keleti parti idő szerint szombat este 9 órakor hatalmas detonáció rázta meg Manhattan szigetének déli, Chelsey nevű környékét. A detonáció egy hulladéktárolóban történt. A közeli épületek ablakai betörtek, sokan így sebesültek meg.

Fotó: AFP

„Mint a mennydörgés, olyan hatalmas volt a hang, ijesztő volt, olyan hatalmasat szólt, a szívemben éreztem” – idézi fel a riadalmat egy közelben lakó.

Fotó: AFP

 

„Az anyukám épp dolgozott, amikor a meghallottuk a hatalmas bummm-ot, apukámmal az ablakhoz rohantunk, hogy lássuk mi történt, de nem láttunk semmit” – emlékszik vissza a detonációra egy fiatal szemtanú.

Fotó: AFP

Ők először azt közölték, hogy nincs szó robbantásról, a szeméttároló belobbant. Nekik később New York polgármestere mondott ellent.

Fotó: AFP

„Őszintén meg kell mondanunk, hogy jelenleg még nem áll rendelkezésre olyan bizonyíték, miszerint terrortámadás történt volna. De ez csak egy előzetes megállapítás, amelynek igazságtartalmát alaposan meg kell vizsgálni” – jelentette ki Bill De Blasio, New York polgármestere.

Fotó: AFP

A detonáció azért keltett nagy riadalmat, mert alig pár órával korábban a közeli New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen. Ott azonban nem sebesült meg senki.

Fotó: AFP


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »