Robbanás történt a brüsszeli központi pályaudvaron

Robbanás történt a brüsszeli központi pályaudvaron

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart, és a város főterét – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel.

A robbanást követően a belga rendőrség a brüsszeli központi pályaudvart evakuálta. Egy robbanómellényt viselő támadót egy járőröző katona ártalmatlanított a helyi sajtó kedd esti első jelentései szerint. A rendőrség azt közölte, hogy nincsenek sebesültek és „ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet”. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint tűzszerészeket várnak a helyszínre.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros több pályaudvarán, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekednek.

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy „Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de állítólag nem halt meg.

Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt, további részleteket azonban nem közölt.

Hírdetés

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak.

Charles Michel belga kormányfő arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait.

Sajtóértesülések szerint a brüsszeli főpályaudvaron egy férfi éppen működésbe akarta hozni a nála lévő robbanószerkezetet, amikor a katonák erre figyelmesek lettek és rálőttek – mondta az M1 brüsszeli tudósítója. Megerősített információ, hogy a katonák lelőtték a merénylőt, de további részleteket nem közöltek az állapotáról.

Egyes hírek szerint lehettek tettestársai is a férfinak.

hirado.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »