Robbanás közeli a helyzet a festői bajor városban

A bajor tartományi vezetéstől kért segítséget Garmisch-Partenkirchen baloldali polgármestere, mert a kisváros már nem képes megbirkózni a migráns helyzettel.

A festői város és üdülőhely, Garmisch-Partenkirchen polgármesterének levelét egy helyi újságban szivárogtatták ki –írta a brit Express. Sigrid Meierhofer azért fordult a bajor vezetéshez, mert drámai módon romlott a közbiztonság és áldatlan állapotok alakultak ki a város befogadó központjában.

A szociáldemokrata politikus nyíltan beszél a problémákról egy levélben, mert a városlakók már tarthatatlannak tartják a 26 ezres kisváros kialakult helyzetet.

Meierhofer szerint robbanás közel helyzet alakult ki és ha nem kapnak segítséget, nem tudják majd működtetni a 250 fős regisztrációs központot. A létesítményben tavaly még szíriai családok éltek, de azóta kicserélődött a az ott lakók többsége afrikai bevándorló, többségük egyedülálló fiatal férfi.

A bajor tartományi kormányhoz címzett levélben felidézik, hogy elmúlt hat hétben több rendőri beavatkozásra volt szükség, mint az azt megelőz tizenkét hónapban. Mindez annak ellenére történt, hogy a kijárási tilalmat vezettek be.
A lakók között is rendszeres az erőszak, és a központ épületében is jelentős károkat okoztak a bentlakók. A helyi sajtó szerint rendszeres a szexuális erőszak a befogadó központban, de ezt a rendőri vezetés nem erősítette meg.

A polgármester hangsúlyozta, hogy egyre több panasz érkezik hozzá, és nem szélsőjobboldali vagy radikális csoportoktól, hanem a biztonságukat féltő polgároktól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »