Robbanás Budapesten! Két rendőr súlyosan megsérült

Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Hatósági eljárás keretében vizsgálják a robbanás körülményeit. 

A rendőrség körbezárta a környéket, az MTI tudósítója sem tudta megközelíteni helyszínt.

Az MTI értesülései szerint a robbanás miatt a Zeneakadémia épületét is kiürítették.

Hírdetés

Ketten sérültek meg

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre sérült meg a szombat esti budapesti robbanásban, és további sérültek nincsenek – derül ki abból a közleményből, amely vasárnap hajnalban jelent meg a police.hu honlapon.

A rendőrségi közlemény szerint 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton történt a robbanás, amelynek eredete egyelőre ismeretlen. 

„A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült – mindkettőjüket kórházba szállították, állapototuk súlyos. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek” – áll a tájékoztatásban.

A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »