Robbanás a Nagykörúton, szöges bombára gyanakodnak

Robbanás történt a Teréz körút egy használaton kívüli üzlethelyiségénél. A könyék házait kiürítették, ahogy a legtöbb szórakozóhelyet is. Két rendőr sérült meg. Hivatalosan még nincs szó bűncselekményről, de állítólag szöges bombára gyanakodnak.

Magyar Menedék - Badiny

A közelben lakók és az ott szórakozók arról számoltak be: este 11 óra előtt nem sokkal hallottak hatalmas robbanást. A nol.hu arról számolt be: szögesbomba robbanhatott fel. A hvg.hu úgy tudja: az üzlethelyiség előtt, az utcán volt a robbanás. Arról is írtak, hogy a rendőrök szerint bűncselekmény történt, de hivatalosan még semmit nem erősítettek meg a hatóságok. Arra több helíszíni beszámoló is kitér, hogy az úttesten valóban lehetett szögeket látni.

A Népszabadság egyik, a közelben élő munkatársához az éjjel becsöngetett egy nyomozó, aki az összes környékbeli lakásban kérdezősködött – a lap szerint ő is azt mondta, hogy bomba robbanhatott, benne szögekkel.
Az Oktogon és a Blaha Lujza tér közt lezárták a környéket, a helyszínt a tűzoltók és a katasztrófavédelem vizsgálja át.

A rendőrség jóval a robbanás után, éjszaka adott ki egy közleményt. Ebben arról írtak: szakértők bevonásával folytatják a helyszíni szemlét. A robbanás eredetével kapcsolatos vizsgálatok és az anyagi kár felmérése folyamatban van.

vg.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »