Rob helyettesíti az előzetesben lévő Cherecheşt Nagybányán

Rob helyettesíti az előzetesben lévő Cherecheşt Nagybányán

Ideiglenesen Marinel Rob alpolgármester veszi át a városvezetői jogköröket Nagybányán, miután Sebastian Lupuţ prefektus felfüggesztette tisztségéből Cătălin Cherecheş polgármestert. 

marinel-rob-696x465_bMarinel Rob

Az előzetes letartóztatásban lévő Cherecheş egyébként épp a felfüggesztéséről szóló döntést megelőzően, hétfőn tette le hivatali esküjét, a ceremónia után vissza is vitték a szamosújvári börtönbe. Rob kinevezéséről a nagybányai önkormányzat rendkívüli ülésen döntött kedden.

A meghosszabbított előzetes letartóztatásban lévő Cătălin Cherecheşt április végén csúszópénz elfogadásának gyanújával őrizetbe vette, majd pedig előzetes letartóztatásba helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A Nagybányai FCM futballklubjának vezetőségébe „küldött” bizalmasa juttatta a hatóságok kezére, azt állítva, hogy az elöljáró részesedést kért és kapott az önkormányzati támogatásért cserébe.

Egyébként a polgármesteri tisztséget 2011 óta betöltő elöljáró ellen tavaly októberben hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisítás és adócsalásban való bűnrészesség gyanújával indított bűnvádi eljárást a DNA a város önkormányzata által finanszírozott Nagybányai HCM kézilabdaklubjánál történt sikkasztás ügyében. Az ügyészség szerint a városvezető közreműködött abban, hogy a HCM vezetői törvénytelenül eltulajdonítsanak pénzeket a klub 2014–2015-ös költségvetéséből, és mindezt hamis okiratokkal leplezték. A politikus a börtönből nyerte meg a június 5-i önkormányzati választáson sorozatban második polgármesteri mandátumát. Győzelme meggyőző volt, megkapta a nagybányai választók több mint 70 százalékának a szavazatát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »