Rivaldo az olimpiára utazók életéért aggódik

Az egykori brazil válogatott focista szerint a sportrajongók az életüket kockáztatják.

Három hónap múlva kezdődik a riói olimpia, de az ország és a város sem politikai, sem gazdasági szempontból nem stabil. A bűnözési ráta továbbra is magas, ami problémát jelent az olimpiára látogató, várhatóan félmillió sportrajongónak. Erre hívta fel a figyelmet a La Gazzetta dello Sport nemzetközi online kiadása szerint Rivaldo, a brazil labdarúgó-válogatott egykori sztárja.

A 74-szeres válogatott Rivaldo közösségi oldalaira posztolta a 17 éves Ana Beatriz Pereira Frade fotóját, akit a múlt hétvégén gyilkoltak meg Rióban, az olimpiai helyszínek többségének közelében. Rivaldo szerint az ehhez hasonló tragikus események túl gyakran esnek meg Brazíliában.

„Azt tanácsolom mindazoknak, akik el akarnak utazni Brazíliába a riói olimpiára, hogy maradjanak otthon. Az életeteket veszélyeztetitek, ha idejöttök”

– írta Rivaldo. Szerinte a brazil kórházak sem tudnak megfelelő ellátást nyújtani, a politikai helyzet pedig „kaotikus”. „Csak Isten tudja megváltoztatni a brazíliai helyzetet” – véli az egykori futballsztár.

Rio de Janeiróban hatmillió ember él, tavaly 1202 gyilkosság történt a városban. A hatóságok igyekeznek ugyan felkészülni a külföldiek áradatára, kérdéses, milyen közbiztonsági állapotokkal találkoznak majd az olimpiára utazók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »