Riszáld a feneked! – Bryan Adams megcsinálta a bulit

Riszáld a feneked! – Bryan Adams megcsinálta a bulit

Nem adott Bryan Adams kevesebbet, mint ami elvárható volt tőle vasárnap este a Papp László Budapest Sportarénában. Világsztárhoz méltó produkciót kaptunk kicsit több mint két órában könnyekkel, nevetéssel és őrjöngéssel telt hatalmas energiákkal.

Forrás: Live Nation Magyarország / Facebook

Mondják, hogy a férfi olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik. Bryan Adams ez határozottan igaz. Az ötvenhat éves kanadai sztáron a kor ugyanis csupán néhány markánsabb arcvonás alakjában jelent meg, az érces hang továbbra is egyedi és utánozhatatlan, a kamaszsrácokat meghazudtoló energia pedig a koncert elejétől végéig kitartott, magával ragadva a szinte teltházas Aréna közönségét.

Harmincöt év termése mutatkozott meg a színpadon. Felcsendültek az elengedhetetlen klasszikusok, mint a „Summer of ’69”, az „Everything I do I do it for you” vagy a „Haeven”, amiért Bryan Adams Bryan Adams, de tökéletesen illettek a repertoárba a legújabb slágerek is. A színpadi technika éppen annyi volt, amennyire szükség van, nem volt túlzó, nem volt sok. A produkciót kizárólag Bryan vitte el.

Ami kifejezetten imponáló volt, hogy a közönséggel való interakciója nem merült ki a szokásos „Hello Budapest”-ben és néhány „How you feelin’”-ben.  Persze ezek is megvoltak a kötelező közönség-énekeltetéssel együtt, de kifejezetten szórakoztató volt, mikor a „You belong to me” felvezetéseként megkérdezte, hogy mondják magyarul a „Wriggle the ass”-t. Majd a koncert során többször is zabálnivaló akcentussal bekurjantotta, hogy „Riszáld a feneked!”

Az egyik legmeghatóbb momentum volt számomra az az intermezzo, amely során beszámolt egy – a koncerten is jelen lévő – magyar rajongója történetéről, akinek rákos édesapját Bryan Adams zenéje segíti a gyógyulásban. Nekik ajánlotta a „Here I am” című számot, melyet így fejezett be: „Here I am Papa…”

Az embertársak iránti érzékenység nem meglepő a kanadai sztártól, hiszen már az 1980-as évek óta gyűjt koncertjeivel és különböző megmozdulásokkal olyan fontos célokra, mint az indiai-óceáni földrengés áldozatainak megsegítése, a szökőár sújtotta Ázsia vagy a pakisztáni gyerekek támogatása. Ezen kívül alapítványa, a “The Bryan Adams Foundation” a gyermekek és a fiatalok oktatását és tanulási lehetőségeit segíti világszerte.

Ahogy Robbie Williams minden koncertem megcsókol egy lányt, úgy Bryan Adamsnek is van egy bevett magánakciója: Az „If You Wanna be Bad You Gotta be Good” éneklése közben kiválaszt a közönségből egy lányt, aki végigtáncolja azt. Vasárnap este Emmát irigyelte kb. tízezer nőtársa, akinek kifejezetten jó volt a mozgása, az énekes meg is ajándékozta egy pólóval.

Bryan Adams tehát megcsinálta a bulit az Arénában vasárnap este, amit ő is érzett, hiszen ahogy mondta, ez volt a legjobb koncertje Magyarországon, pedig már nem egyszer járt nálunk. Nekem pedig ez volt a legjobb Bryan Adams koncertem…

 

Zana Diána

The post Riszáld a feneked! – Bryan Adams megcsinálta a bulit appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »