Riói megoldás: sok az ember? Munkaszünet!

Csütörtökön és pénteken jelentős forgalomkorlátozások lesznek Rio de Janeiroban, ezért a polgármester, Eduardo Paes szabadnapot hirdetett erre a két napra.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A városvezető azért döntött így, hogy a helyi polgároknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon ez a két nap. „Ez történelmi esemény a város számára” – indokolta Paes kedden sajtótájékoztatón.

Csütörtökön és pénteken viszik végig az olimpiai lángot a városon, emiatt szinte mindenhol forgalomkorlátozások lesznek, a Megváltó Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy környékén különösen.

Már az ünnepélyes megnyitóra is folyamatosan érkeznek a delegációk és a sportolók, gyorsabb közlekedésük érdekében sávokat is elkülönítettek, ennek ellenére sokan hosszú dugókra számítanak. A különleges sávokat zöld Rio 2016 feliratokkal jelzik. Azok az autósok, akik engedély nélkül hajtanak be egy ilyen sávba, jelentős pénzbüntetést kapnak. A brazil O Globo napilap honlapja szerint hétfőn összesen 120 kilométernyi dugó volt Rióban, és több mint ezer autóst büntettek meg az olimpiai sávok jogtalan használata miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »