Rió: a vegyi támadások kivédésére is készülnek

Rió: a vegyi támadások kivédésére is készülnek

Biztonságot ígérnek a riói olimpiai szervezői. Kétszer annyi rendőr és katona lesz majd az utcákon, mint a londoni nyári játékokon. A biztonsági erők nem csak a robbantásos merényletek meghiúsítására, hanem a vegyi támadások kivédésére is készülnek.

A vasárnapi gyakorlaton több mint 2.000 ember vett részt, beleértve ebbe a katonákat a rendőröket, a sofőröket, az önkénteseket és az olimpiai illetékeseket. A biztonsági erők nem csak a robbantásos merényletek meghiúsítására, hanem a vegyi támadások kivédésére is készültek. „Rio most szuperbiztonságos. Itt van a hadsereg, a szövetségi közúti rendőrség, a gárda, a katonai rendőrség. Azt szeretném, hogy ezek a biztonsági erők sokáig maradjanak itt” – fogalmazott Ronaldo Claudia, riói lakos. .

A brazil és a külföldi illetékesek azt állítják, hogy semmiféle komolyan vehető fenyegetést nem kaptak. A riói olimpia biztonsági főkordinára szerint készen állnak az olimpia megrendezésére.

„Arról tájékoztathatom önöket, hogy Brazília a terrorizmus elleni harc legjobb tapasztalatai alkalmazza. Különböző országokat kerestünk fel, amelyek már tartottak olimpiát, és itt Brazíliában meghonosítottuk mindazt a tudást, amit Franciaországtól, az Egyesült Államoktól és Londontól kaptunk” – nyilatkozta Christano Barbosa Sampai, a riói olimpia biztonsági főkoordinátora.

Ami a biztonsági személyzet számát illeti a brazilok rádupláztak a londoni olimpiára, a riói játékokat  85.000 rendőr, katona és biztonsági alkalmazott felügyeli, ami kétszerese a 2012-es ötkarikás játékokon bevetett erőknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »