Rió 2016: Viszi a pálmát a magyarok formaruhája

Komoly dicséreteket zsebelt be a riói magyar küldöttség formaruhája, melyben az olimpia megnyitóján szerepeltek a magyar sportolók. A közösségi oldalakon nem csak a ruhákat, hanem a viselőiket is méltatják a hozzászólók.

 

A twitteren nagyon menőnek találják a magyar uniformist, forrás: nemzetisport.hu

 

A Use Unused olimpiai kollekciója elnyerte a nézők tetszését. A tweetelők közül vannak olyanok, akik maguk is vásárolnának a ruhákból, van akinek a felvonuló lányok és fiúk tetszenek, és van, aki azért megkérdezi, hogy bár szép, de vajon kényelmes-e a magyarok viselete.

 

A magyar formaruha, forrás: hvg.hu

 

A formaruhát kiválasztó zsűri fontosnak tartotta, hogy a kollekció alkalmas legyen az utazás körülményeihez, a riói időjárási viszonyokhoz, de ezzel együtt divatos is legyen, valamint nyerje el a szurkolók és a magyar közönség tetszését is.

 

Nos, ez utóbbi kritériumot sikerült túlszárnyalni, hiszen a külföldi nézőket is meghódította az eddigiektől eltérő, formabontó uniformis.

 

Bajor kéményseprők?

 

A magyar formaruhákkal ellentétben a németek belépője korántsem aratott akkora sikert. A sajtó egyből a szájára vette a sokak szerint cicanadrághoz hasonló, leginkább leggings-mez-esőkabát kombinációra hasonlító ruhát.

 

Nem nagyon fogják használni az esőkabátot a száraz riói időben, forrás: nemzetisport.hu

 

A bírálók között felvetődött, hogy nem a német sportolók, hanem a bajor kéményseprők, vagy egy takarítóbrigád vonul így munka után.

 

A németek zászlóvivője, Timo Boll olimpiai és világbajnok ezüstérmes asztaliteniszező szerint nem érdemes ezen problémázni, jobb inkább a versenyre koncentrálni, bár a dizájnos esőkabátra a száraz riói időjárásban szerinte sem lesz szükség.

 

 

Nemzetisport.hu, hvg.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »