Riasztás: a vihar uralja az országot

A viharos szél és a tartós esőzés miatt országszerte riasztást és figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra.

Az északi, északkeleti szelet több helyen viharos lökések kísérik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de eleinte az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. A nap második felében veszít erejéből a szél, legtovább nyugaton lehet viharos a légmozgás – írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Továbbra is több hullámban várható intenzív csapadék. Az eső, zápor mellett helyenként zivatar is valószínű. Az erősebb csapadékhullás zónája délelőtt egyre inkább már a Dunántúl keleti felén, Alföld északi részén, Északi-középhegységben valószínű, majd átmenetileg csökkenhet a csapadékhajlam. Késő délutántól, estétől a valószínűbb forgatókönyv szerint kiemelten az északkeleti országrészben lehet jelentős csapadék. Összességében az országban estig sok helyen hullhat további 20-40, egyes helyeken akár 50 mm-t meghaladó csapadék, de nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható.

Fotó: met.hu

Egyébként nagyobb tavainkon is viharjelzés van érvényben – további részletek a meteorológiai szolgálat honlapján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »