Reva: Az ATO-t megjárt katonák kedvezményeit pénzben kell kiadni

Pénzbeli juttatásként kellene a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletekben (ATO) résztvevők és a háborús veteránok kedvezményeit a jövőben kiadni, más megoldás jelenleg nincsen – fejtette ki véleményét Andrij Reva szociálpolitikai miniszter.

A probléma leginkább a tömegközlekedésnél merül fel.  Közismert, hogy időről időre gondok vannak az ATO résztvevőinek, és más kedvezményezett kategóriában tartozó állampolgárok tömegközlekedési utaztatásával kapcsolatosan. A magánszállítók arra panaszkodnak, hogy őket az állam nem kompenzálja kellő mértékben. Emiatt Reva véleménye szerint nincs más megoldás, mint ezeknek a kedvezményeknek a készpénzben való eljuttatása az arra jogosult személyek számára – írja a Golos.ua.

„ A kialakult helyzetet csak így lehet megoldani.  Senkit sem lehet megalázottá tenni. Az egyik oldalon ott vannak a háború veteránjai, az ATO résztvevői, a másik oldalon pedig a vállalkozók, akik szintén nem kerülhetnek abba a helyzetbe, hogy az állam által megállapított kedvezményeket ne kompenzálják a számukra. A kedvezményeket pénzbeli juttatás formájában kell eljuttatnunk a különböző kedvezményezett kategóriába tartozó személyek számára, és ők majd belátásuk szerint eldönthetik, hogy mire is használják azt fel.” – mondta a miniszter.

Reva azt is közölte, hogy folynak a munkálatok az erre vonatkozó megfelelő törvénytervezet előkészítése céljából.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán válság, terrorellenes művelet, ukrán katonák, ukrán hadsereg, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »