Rétvári: Megszűnik a túlközpontosított köznevelés

A végéhez közeledik az a törvényalkotási folyamat, amely átülteti az oktatási rendszerbe azokat a változtatásokat, amelyeket az elmúlt hónapokban tárgyalt végig a kormány a köznevelés szereplőivel, napokon belül megjelennek a Magyar Közlönyben az ezekhez kapcsolódó jogszabályok – mondta az M1-en az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Nem vett részt a Köznevelési Kerekasztalon a Pedagógusok Szakszervezete, 25 követelésük közül 20 mégis szerepel a parlament elé kerülő javaslatban – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence a Kossuth Rádióban emlékeztetett arra, hogy a tervezetben a többi között rendezik a nyugdíj előtt álló és a nyugdíjkorhatárt betöltő pedagógusok helyzetét, pluszforrásokat biztosítanak az intézményfenntartáshoz, és bővítik az iskolaigazgatók jogköreit is.

A végéhez közeledik az a törvényalkotási folyamat, amely átülteti az oktatási rendszerbe azokat a változtatásokat, amiket az elmúlt hónapokban tárgyalt végig a kormány a köznevelés szereplőivel. Erről beszélt már az M1-en az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence azt mondta: napokon belül megjelennek a Magyar Közlönyben az ezekhez kapcsolódó jogszabályok. Hozzátette: a változásokkal megszűnik az eddigi túlközpontosított köznevelési rendszer.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »