Rétvári: Megszűnik a Klik

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ATV Start reggeli műsorában jelentette be, a Klik teljesen meg fog szűnni a nyáron.

Az államtitkár elmondta, a tavaszi ülésszakon egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre teljesen kialakuljon egy olyan új rendszer, amely sokkal kevésbé lesz központosított – írja az Atv.hu.

Rétvári Bence a reggeli műsorban elmondta, van valós probléma az oktatásban, ez pedig a Kliknek a működése és a diákok túlterheltsége.

„Vannak szakmai kritikák, amelyeket mi is elfogadunk, amiken javítani kell” – fogalmazott az államtitkár. „A Klebelsberg nyáron, mint olyan megszűnik” – hangsúlyozta. Az új rendszerrel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy a részleteket még a nyáron megvitatják, a működése viszont csak szeptember elejével kezdődik meg.

A pedagógusok már hosszú hetek, hónapok óta demonstrál az oktatási rendszer megváltoztatásáért és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése ellen, legutóbb március 15-én a Kossuth téren több tízezer tanár fejezte ki ellenérzését az oktatás központi irányítása ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »