Részvételi rekord a Kolozsvári Magyar Napokon

Részvételi rekord a Kolozsvári Magyar Napokon

Több mint 250 ezren vettek részt az egy héttel ezelőtt véget ért Kolozsvári Magyar Napok 500 programján, ami 25 százalékos növekedési arány az előző évhez képest. 

kmnomegadfent_b

Az elmúlt pár évben nem volt példa ilyen mértékű érdeklődésre – közölték a Kolozsvári Magyar Napok szervezői. Mint hivatalos kiértékelő közleményükben részletezték, az élénk látogatottság nemcsak az esti koncerteket jellemezte, hanem minden helyszínen érezhető volt.

A nézettségi csúcsot a Kolozsvári Magyar Napok három utolsó napjának esti előadásai jelentették: mindennap meghaladta a 30 ezret a közönség száma, utolsó estére, az Omega koncertjére pedig megközelítette az 50 ezret. A szervezők – a román köztelevízió tudósítása és az ennek alapján készülő román sajtóbeszámolók imázsromboló támadását leszámítva – teljes mértékben elégedettek a rendezvény sikerével, ez persze nem jelenti azt, hogy ne törekednének  jövőre még jobb, szebb, változatosabb kolozsvári magyar városünnepre.

Hangsúlyozták: külön örömöt jelent számukra, hogy Kolozsvár várossá nyilvánításának 700. évfordulóját a város román és magyar lakossága együtt ünnepelte a rendezvénysorozat keretében, annál is inkább, mivel ha a rendezvény nem emeli ki, akkor valószínűleg teljesen elsikkadt volna az évforduló. A szervezők szerint a következő időszak legnagyobb kihívása az lesz, hogyan tudják bővíteni a helyszíneket és a programkínálatot, hiszen ez elkerülhetetlenné vált a közönség kényelmének biztosítása érdekében.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »